Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ако заден десен мигач работи, вероятно проблемът е в зелената кутийка зад ICS -а. Или окислени букси или поражения от теч на антифриз по платката.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Бушоните са здрави. Лошо- бес стопове немога да си карам колата.
      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
        Бушоните са здрави. Лошо- бес стопове немога да си карам колата.
        ПРОВЕРИ СИ СНОПОВЕТЕ МЕЖДУ КАПАКА И КУПЕТО В ГУМЕНИЯ ДЕТАЙЛ КАТО СИ ДИГНЕШ КАПАКА ЩЕ ГО ВИДИШ НА МЕН ОТ ТАМ МИ БЕШЕ ПРОБЛЕМА ....И ВЕСЕЛА КОЛЕДА.

Comment

• Когато сипете 5 л. масло в картера до къде стига нивото на щеката?
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• До средата.Аз сипвам 5,4-5,5 литра
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
              До средата.Аз сипвам 5,4-5,5 литра
              Това е добре, преди като сипвах изглеждаше до горе, тази година е до средата и си викам- бах маа му къде потъна половин литър, щеката се е скъсила сигурно или картера се е увеличил. Сега колата стои на перфектно нивелирана площадка и значи всичко е наред. , ще си купя още литър.

Comment

• Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                Колеги днес забелязах, че не ми светят стоповете - нито третия , нито другите.
                Оказа се счупена пружинка на копчето дето го натиска педала на стоповете. Засега проблема е решен с пружинка от химикал.
                Благодаря на всички ангажирали се с проблема...
                sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Колеги, понякога при тръгване колата претриса.Не го прави всеки път или както го прави и изведнъж изчезва.Съединителя си отделя добре, няма проблем при превключване на предавките,нито при включване на първа или задна.Като в "масло" влизат дето се вика.Прави ми впечатление, че когато карам и леко натисна педала на съединителя има нещо като вибрация, която когато колата е спряла и работи я няма.Другото, което ми прави впечатление, е че когато и подам газдо 3-4000 оборота и натисна съединителя има един особен шум вътре в купето.Питам дали си заминава лагера или има нещо друго?
                  Алфа...всичко друго е компромис!
                  http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
                  Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
                  Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• И аз с едно питане , значи днес цял ден си играя защото индикацията за изгоряла крушка ми свети, проверил съм всички крушки по колата, здрави са само 2 крушки са с различни ватове защото нямаше с същите и тази в жабката свети само като колара е на контакт или запалена. Дайте идея какво да търся и да проверявам , даже и 3-тия стоб разглобих и му смених 1 изгоряла крушка. Направо откачам вече
                    Алфа Ромео 155 1.7ТС, 93г. EX
                    Алфа Ромео 166 2.0ТС, 99г. EX
                    Алфа Ромео 156 1.9JTD16v, 04г.

Comment

• третия стоп не играе тук, на мен така ми правеше от габарита на фара не правеше добър контакт и ту светеше ту не светеше, извади двата габарита навън да ги виждаш, че светят и провери пак

Comment

• Първоначално публикувано от milenmilan Покажи съобщение
                        И аз с едно питане , значи днес цял ден си играя защото индикацията за изгоряла крушка ми свети, проверил съм всички крушки по колата, здрави са само 2 крушки са с различни ватове защото нямаше с същите и тази в жабката свети само като колара е на контакт или запалена. Дайте идея какво да търся и да проверявам , даже и 3-тия стоб разглобих и му смених 1 изгоряла крушка. Направо откачам вече
                        Сигурно си проверил осветлението на задния номер, но аз да те подсетя. И един колега незнаеше че отзад светят 4ри светлини на стоповете и това те подсещам. А ако габаритите са ти неоригинални и от тях свети чека.
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          третия стоп не играе тук, на мен така ми правеше от габарита на фара не правеше добър контакт и ту светеше ту не светеше, извади двата габарита навън да ги виждаш, че светят и провери пак
                          Мисля, че и третият стоп влиза в играта.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Днес свалях крушките на габаритите за да видя дали са на еднакви ватове. и си счупих пластмасата и пластината, утре ще я преправям. Но имам предвит че габаритите светят. Не оригиналните крушки в момента са 2-та габарита(но са на тези ватове като в книжката на колата) 2-та плафона на задните седалки (при тях има разлика в ватовете), багажник (сложих крушка ала не и пише ватовете, иначе по силно свети от 5W за това си мисля че е 10W,толкова и в книжката) 3-ти стоп сложих 1.3W щот нямаше 2.3W, жабка сложих на 5W старата беше толкова, ляв стоп (на старата беше изгорял габарита, не си спомням дали беше с същите ватове) и на задния номер (също не знам дали е на същите ватове).
                            Last edited by milenmilan; d.m.y г., 18:35.
                            Алфа Ромео 155 1.7ТС, 93г. EX
                            Алфа Ромео 166 2.0ТС, 99г. EX
                            Алфа Ромео 156 1.9JTD16v, 04г.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Мисля, че и третият стоп влиза в играта.
                              При 136-коньовите ако една-две крушки на третия стоп не светят, чека не се впечатлява. С повече изгорели просто не съм пробвал
                              ...
                              155 1,6 TS 16V `96
                              166 2,4 JTD `99
                              147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• Подсещам и за задните светлини за мъгла.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X